10-10-2019

Pleegouder worden .. iets voor u?

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. “Kinderen horen thuis”, dat vindt iedereen. Maar soms zitten kinderen zo in de knel dat een veilige plek elders nodig is. Een warme plek in een ander gezin, waar het kind zich tijdelijk ‘thuis’ mag voelen. Het liefst dichtbij, in hun vertrouwde omgeving met school en vriendjes in de buurt.

In Nederland verblijven circa 18.000 kinderen in een pleeggezin omdat zij om uiteenlopende redenen, tijdelijk of gedeeltelijk, niet thuis kunnen wonen. Toch kan door het tekort aan pleegouders niet altijd voldaan worden aan de wensen die er zijn voor de best passende plek voor een kind. Pleegouders worden gezocht,  in alle soorten en maten en onze gemeente wil zich hier graag voor inzetten.

Pleegzorg is er in verschillende vormen:

• Weekend- en vakantiepleegzorg/deeltijdpleegzorg
  • Voor zolang als nodig
  • Crisispleegzorg

Het is ook mogelijk om pleegzorg in te zetten bij een kind dat binnen het eigen netwerk wordt opgevangen, bijvoorbeeld bij oma en opa, vrienden van ouders, iemand van school of de club.

Tijdens de week van de pleegzorg van 30 oktober tot 7 november 2019 wordt er zowel in de gemeente als landelijk extra aandacht besteed aan pleegzorg en het werven van pleegouders.

Meer weten:  bezoek eens de website www.ikwilpleegouderworden.nl.