26-09-2019

Kinderboekenweek

Woensdag 2 oktober start de kinderboekenweek.  Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: "We gaan op reis met verhalen. Reis je mee?". Er zal aandacht geschonken worden aan dit thema maar vooral nog aan het lezen van boeken. De kinderen gaan met een boek door de school reizen, elkaar voorlezen, in andere klassen voorlezen etc. We hopen op een week wat vooral in het teken zal staan van leesplezier en leesbeleving. Acht  oktober mogen alle kinderen hun lievelingsboek van thuis meenemen om aan elkaar te laten zien. Vergeet u niet om de naam van uw zoon/dochter erin te schrijven? Reizen jullie thuis ook met ons mee?

Actie Bruna:

Mocht u in de periode van de kinderboekenweek een leuk (prenten)boek kopen bij een Bruna filiaal, dan hierbij het verzoek om de bonnetjes in te leveren bij de leerkracht van uw kind. Als school mogen wij dan voor 10% van het aankoopbedrag aan nieuwe boeken besteden.

Actie total:

Ook de Total heeft een actie waarbij je kunt sparen voor leuke kinderboeken. Mocht u zegeltjes overhebben, dan kunt u deze inleveren bij de leerkracht.

Tijdschriften:

We zijn op school nog op zoek naar leuke kindertijdschriften. Zodat kinderen met verschillende tekstsoorten in aanraking komen. Denk hierbij aan: Donald Duck, Tina, Suske en Wiske, Quest Junior, etc. Mocht u thuis nog oude tijdschriften hebben liggen, willen wij ze op school graag nog gebruiken. Deze kunt u inleveren bij de leerkracht van uw kind.

Met vriendelijke groet,

namens de taal-lees werkgroep,