Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

waar vrienden gemaakt worden
12-09-2019

Nieuwe leesmethode in groep 3

We waren toe aan een nieuwe leesmethode voor groep 3. Vanaf dit schooljaar werken we voor lezen, maar ook voor taal met de methode Lijn 3. Lijn 3 is een complete taal-leesmethode waarmee de kinderen op een speelse en verantwoorde manier leren lezen.  

Maar Lijn 3 is meer dan lezen alleen: in de wereldoriënterende thema's van Lijn 3 leren de kinderen ook meer over de wereld om hen heen. We laten kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden op vragen die leven. Kinderen stellen zelf vaak de gekste vragen. Juist die vragen leveren vaak interessante gesprekken op!  

Lijn 3 is ook de naam van de bus die de rode draad vormt in de methode. De vrolijke buschauffeur Ben Bus 'vertrekt' vanaf het schoolplein en 'brengt' de kinderen tijdens het schooljaar langs twaalf haltes (twaalf thema’s). Bij elk thema krijgen de kinderen een sticker om in een speciaal busboekje te plakken. Als het busboekje vol is, is het jaar voorbij en kunnen de kinderen lezen!  

 Een thema van Lijn 3 duurt drie weken. Ieder kind werkt voor lezen in een eigen werkboek. Behalve met een werkboek werken ze het komende jaar met verschillende andere materialen, zoals een leesboek, een rijtjesboek, een woordmaker en een magnetische letterdoos. Ook kent Lijn 3 een digibordprogramma dat bij alle lessen gebruikt wordt. Het bevat onder andere leuke letterfilmpjes.