7-06-2019

Proefjes gedaan met NXP

Afgelopen maandag heeft groep 8 een paar proefjes gedaan met NXP. Er waren verschillende proefjes te doen, met name dingen met chips. Maar bijvoorbeeld ook met statische ballonnen. Veel kinderen vonden het leuk om te doen, omdat het iets anders is dan wat je normaal doet op school. Ook vonden veel kinderen het leerzaam; sommige kinderen  wisten er namelijk nog niet zo veel van. De mensen van NXP vertelden veel over zichzelf en over de chips. Chips zijn apparaatjes, die bijvoorbeeld in een telefoon of een auto zitten.

Recensies:

Lynn: ”Ik vind de statische ballonnen een heel leuk proefje om te doen. Ik vind ook dat er veel over te leren was. En we zouden het echt vaker moeten doen, zodat je niet de hele dag in de klas hoeft te zitten, maar dat je er ook even uit kan.”

Thijs:  “Ik vind het een zeer interessant en ook leerzaam project. Ik vond het ook leuk om een keer samen met de  hele klas iets leuks te doen. En er even uit te zijn."

Diewertje: “Ik vond het heel leuk. Het knipperlicht maken vond ik ook  erg leuk om te doen. Met de microscopen werken was ook heel leuk  omdat je dan een chip van heel dicht bij zag.”

Geschreven door: Laura & Sanne