Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

waar vrienden gemaakt worden
9-05-2019

De Kleine Jantje Beton Loterij 2019

Onze school komt in actie voor meer spelen. We verkopen lootjes van De Kleine Jantje Beton Loterij van 22 mei t/m 5 juni. Daarmee halen we geld op voor ons schoolplein. 50% van de opbrengst is voor spelen en bewegen op het schoolplein en 50% is voor projecten van Jantje Beton. Familie, vrienden en kennissen, helpen jullie mee? Ieder verkocht lot helpt! 

Zo werkt het: https://youtu.be/xYqGv4EdQoQ  

Spelen is niet alleen heel leuk, het is ook heel belangrijk. Misschien nog wel veel belangrijker dan rekenen of schrijven. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling. En tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen. Toch wordt spelen door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen steeds minder vanzelfsprekend. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder. 3 op de 10 kinderen speelt niet of slechts een keer per week buiten. Daar doet Jantje Beton iets aan. Met De Kleine Jantje Beton Loterij. 

Iedereen die een lot koopt, stimuleert spelen tijdens en na schooltijd (BSO). Het schoolplein biedt kinderen goede mogelijkheden om actief te zijn en hun batterij op te laden. Het schoolplein staat zelfs in de top 3 van favoriete plaatsen om te spelen. Een belangrijke (speel)plek dus! 

Heb je nog vragen over de Jantje Beton Loterij? Kijk op https://jantjebeton.nl/ik-wil-helpen/loterij

Werkgroep Sponsoring,
Lucienne Hoogenboom en Melanie Megens