10-04-2019

Algemene informatie Koningsspelen

Vrijdag 12 april is het zo ver ... Koningsspelen. De kinderen nemen deze dag fruit, lunchtrommel en drinken mee van thuis. Net zoals andere schooldagen. Zorg eventueel voor wat extra drinken. Geef in ieder geval een fles/beker mee. Deze kunnen kinderen vullen met water waar wij voor zorgen. Zorg u dat bekers/flessen/fruitbakjes/broodtrommels goed herkenbaar zijn voor uw kind (liefst met naam), omdat deze in grote kratten verzameld worden om mee te worden genomen naar het sportveld?

Kinderen mogen zich uitdossen in oranje of rood-wit-blauw bij deze Koningsspelen. Wilt u wel zorgen voor kleding waar goed in gesport kan worden?

De kinderen worden op school verwacht met hun sportkleding en sportschoenen al aan, omdat we vrijwel direct na de opening van de dag starten met het programma. Geef eventueel andere kleren mee voor de middag (die is in de eigen klas, zonder sport en spel), maar dat hoeft niet.

De kinderen doen spellen in groepjes van 7 à 10 kinderen (klasgenootjes).

De groepen 1 t/m 3 spelen dezelfde spellen op één veld, datzelfde doen de groepen 4 t/m 6 op het andere veld. Groep 7 en 8 spelen hun eigen spellen en helpen bij de spelbegeleiding. De groepjes van de groepen 1 t/m 4 worden begeleid door ouders.

Bij slecht weer kan de werkgroep besluiten om de sportdag af te lassen of vroegtijdig te beëindigen. Hier hopen we natuurlijk niet op.

Het programma

• Vanaf 08.20 uur: Leerlingen komen in de klas. Alle groepen starten op hun normale tijdstip.
  • 08.50 uur: De ouders/begeleiders van de groepjes van de groepen 1 t/m 4 verzamelen bij de klassen.
  • 09.00 uur: De groepen 1 t/m 8 verzamelen bij de ingang van het clubhuis van de Woezik. De dans van de Koningsspelen wordt gedaan (door leerlingen uit groep 8) en de Spelen worden geopend.
  • 09.15 uur: Start koningsspelen
  • 10.30 uur: Pauze (voor alle groepjes).
  • 10.50 uur: Herstart van de Spelen groepen 1 t/m 8.
  • 12.00 uur: Einde Koningsspelen. De kinderen lunchen in hun eigen klas en volgen daar de rest van de middag een eigen programma tot 14.00, net als andere schooldagen.

Ouderhulp

Ouders die zich hebben opgegeven om te helpen die dag, hebben, via hun kind, een brief gekregen met alle uitleg over de dag en de taak waarbij ze zijn ingedeeld (of krijgen deze brief aanstaande maandag). De ouders die een groepje begeleiden zijn ingedeeld bij hun eigen kind. Heb je je opgegeven, maar geen brief ontvangen? Stuur dan een mailtje naar: sjuul.aerts@kansenkleur.nl

We hopen op een zonnige en sportieve dag!