27-03-2019

Rekenweetjes

Donderdag 21 maart was de aula gevuld met kinderen die meededen aan de W4kangoeroe rekenwedstrijd. Moeilijke rekenopdrachten en puzzels voor kinderen die wel van een uitdaging op rekengebied houden. Ze hebben er met plezier en zweetdruppeltjes op hun voorhoofd aan gewerkt. We hebben de antwoordformulieren inmiddels opgestuurd en na de meivakantie ontvangen de kinderen de resultaten van hun inspanningen.

Woensdag 3 april doen we met onze school voor het eerst mee aan De Grote Rekendag. Het thema van deze dag is: 'Uit Verhouding'. Kinderen verkennen tal van situaties waarin de verhoudingen niet kloppen. Daarvan zijn er genoeg. Denk maar aan een uitvergroot ijsje of zak patat, die je als een reclamezuil wel eens voor een snackbar ziet. Elke groep gaat op het niveau, wat bij de klas past, hier aandacht aan besteden. We hopen op leuke en leerzame rekenmomenten.

Automatiseren van sommen (t/m 10, t/m 100 en de tafels) is voor alle kinderen heel belangrijk. Dit wordt veel geoefend op school; daarnaast kunnen kinderen thuis ook op een leuke manier aan het werk op de computer. Squla is daar een voorbeeld van, maar er zijn meer mogelijkheden. Google eens op 'spelletjesplein' of 'cito leestrainer' en met een beetje zoeken kunnen er allerlei rekensommetjes op verschillende niveaus gedaan worden.

Veel rekenplezier!

Werkgroep Rekenen