14-03-2019

Bank voor de klas

In de week van 25-29 maart is er landelijk de week van het geld. Een onderdeel hiervan is Bank voor de klas.

Bank voor de klas is een samenwerking tussen 16 Nederlandse banken. Doel van deze samenwerking is om kinderen financieel bewust te maken. Want financieel bewustzijn op jonge leeftijd, is de basis van financiële zelfredzaamheid later.

Financiële educatie heeft nu nog geen vaste plek in het onderwijs. Daardoor krijgen leerlingen de stof alleen bij andere vakken, zoals rekenen. Maar hoe ‘kweek’ je financieel bewustzijn? Daarvoor is Bank voor de klas gemaakt: een programma voor financiële educatie, ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Banken. Met Bank voor de klas geven duizenden enthousiaste bankmedewerkers gastlessen. Op basisscholen in heel Nederland, tijdens de Week van het geld.

Wij gaan deze gastlessen verzorgen voor de groepen 6, 7 en 8 op de Paschalisschool. Een gastles duurt 90 minuten. We hebben er veel zin in.

Groet, Frank Nellesen (Achmea Bank) en Ingrid Ermers (Rabobank)