30-11-2018

Wanneer ben je een goede leerling?

De afgelopen weken heeft door de hele school de leerkuil centraal gestaan. Inmiddels is de leerkuil ook weer aangepast. Het muurtje in de kuil is verdwenen. Het is immers goed om in de leerkuil te zitten, want dan ben je aan het leren. En het is niet zo dat je er meteen weer uit bent en dat is oké. Daarnaast is de rechterkant van de leerkuil hoger ... ik heb meer stappen gemaakt.

En dan komen al die dingen om de hoek kijken die maken dat je een leerling bent die nieuwe dingen wil leren. Dan gaat het over leren waarbij vaardigheden als doorzetten, veel oefenen, vragenstellen of hulp vragen als het even nog niet lukt maken dat je een goede leerling bent. Dat je weet wat je moet doen als je het niet meer weet. Dan gaat het over groeien, jouw eigen groei en in staat zijn een volgende stap te maken ...

Om een uitdaging aan te gaan moet je het lef hebben om fouten te durven maken. Om met Pippi Langkous te spreken: "Ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan".

Thuis het lef hebben om ook met leerkuil aan de gang te gaan? U kunt deze hier  downloaden.