1-11-2018

Minisymposium over TOS ‘TOS?!'

Nee, hij luistert gewoon niet…en zij is te verlegen…’

Wegens groot succes organiseren wij nogmaals het minisymposium over TOS. Tijdens dit minisymposium kun je diverse workshops over taalontwikkelingsstoornissen (TOS) volgen. Je leert begrijpen hoe het is om niet goed te communiceren, wat de gevolgen daarvan zijn en hoe je kinderen daarbij kunt helpen. Voorafgaand, tijdens en na de workshops is er ruimte om vragen te stellen over kinderen met communicatieve problemen en de diverse behandelmogelijkheden van Kentalis. Ook is het mogelijk om slechts één workshop te volgen of alleen binnen te lopen voor vragen.

Dit minisymposium is voor ouders, opvoeders en professionals die meer willen weten over TOS en de gevolgen van TOS.

Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 16 november aanstaande online aanmelden. Voor alle workshops geldt een maximum van 20 deelnemers per ronde. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de workshops. Na afloop ontvang je een certificaat van aanwezigheid van de workshops waar je aan deelgenomen hebt.

Datum:

Maandag 26 november 2018 Tijd 18:30 – 21:30 uur Locatie Kentalis De Open Cirkel, Slotemaker de Bruïneweg 248, 6531 MV Nijmegen

• 18:30 Ontvangst met koffie en thee
  • 19:00 Openingswoord en toelichting programma
  • 19:15 Eerste workshopronde
  • 20:30 Tweede workshopronde

Workshops Per ronde kun je kiezen uit vier verschillende workshops. Hieronder vind je een beschrijving van de workshops. Het is ook mogelijk om slechts één workshop te volgen.

TOS-beleving Het ervaren van TOS kweekt begrip voor het kind met TOS en laat mensen zicht krijgen op het gedrag dat een kind met TOS laat zien. Deze workshop is voor iedereen die zelf TOS wil ervaren en meer wil weten over de doorwerking die TOS kan hebben op alle ontwikkelingsgebieden.

Volle hoofden Sinds 2010 zijn al veel kinderen, ouders en professionals in de dagelijkse praktijk geholpen met ‘Het Vollehoofdenboek’. Het doel van dit werkboek is om samen met je kind in gesprek te gaan over een ‘sneller vollopend hoofd’ (als gevolg van TOS, ADHD, ASS etc.). Samen praten over hoe het komt, hoe je het merkt en wat dan helpt. Tijdens deze workshop staan uitleg, praktijkvoorbeelden en oefeningen centraal.

Spraaktaalproblemen en de sociale en emotionele ontwikkeling (lezing) Tijdens deze workshop gaan we in op de vraag waarom vroege signalering van communicatieproblemen zo belangrijk is voor de sociale en emotionele ontwikkeling van een kind. Wat is de invloed van spraaktaalproblemen op de sociale en emotionele ontwikkeling van het jonge kind?

Hoe help ik mijn kind om voor zichzelf op te komen? Dit is een interactieve en praktische workshop over hoe je als ouder of professional een kind kan helpen als hij of zij moeite heeft met het begrijpen van anderen en/of moeilijk onder woorden kan brengen wat hij/zij wil.

Voor vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Jolanda van Haaren-Roeberding via T (024) 359 19 19 of j.vanhaaren@kentalis.nl.

Kentalis De Open Cirkel Slotemaker de Bruïneweg 248 6531 MV Nijmegen T (024) 359 19 19