1-11-2018

Wie worden de helden van 2018?

Het is weer bijna zover. Op 20 november, de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, deelt burgemeester Hans Verheijen weer lintjes uit aan kinderen die iets bijzonders hebben gedaan voor anderen of voor de samenleving. Helpt u ons mee zoeken naar deze kanjers? U kent misschien in uw omgeving wel een held die een lintje verdient.

Wie waren de helden?

Anneke, Pepijn, Dominique, Gijs, Mitch, Tieke, Wouter, Amber, Anouk, Bas, Imke, Max, Stijn, Bryan, Romana, Nick, Sacha en Victor kregen in voorgaande jaren al een lintje. Zo onderging Pepijn een beenmergtransplantatie voor zijn broer die een zeer ernstige vorm van leukemie had. Mitch zette zich in voor de jongerenraad, het Maaswaal College en deed vrijwilligerswerk bij Wijchen Schaatst en het Rode Kruis. Gijs is een jonge mantelzorger en een belangrijke spil in zijn  gezin. Tieke en Wouter kregen het lintje voor hun vrijwilligerswerk in Batenburg. Kinderen zoals zij maken onze samenleving. 2015

Wie worden de helden van 2018?
De gemeente Wijchen is trots op jonge inwoners die zich inzetten voor anderen. Kinderen die iets doen voor een goed doel. Kinderen die iets betekenen voor hun medemens, in welke vorm dan ook. Veel kinderen en jongeren doen goede dingen, soms valt het niet eens op. Zij zijn een voorbeeld voor anderen en mogen best eens in de schijnwerpers staan. En daarom verdienen zij een lintje! Iedereen die een kind of een jongere kent die voor een lintje in aanmerking komt, mag hem of haar aanmelden. Dat kan tot en met 9 november aanstaande. Meer informatie en aanmelden via onze website.