Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

waar vrienden gemaakt worden
28-09-2018

Schoolzwemwedstrijden bij de Meerval

Om 8:15 uur gingen we met de groepen 8 naar de Meerval. Er kwamen ook andere groepen 8 van andere scholen. Eerst gingen alle meisjes wedstrijdzwemmen en de jongens daarna. De eerste ronde was de schoolslag. Acht kinderen sprongen tegelijk in het water. De eerste drie die aan de overkant kwamen waren door naar ronde twee. Toen kwam ronde drie. De eerste drie gingen naar ronde vier. Zo ging het een paar keer tot ronde vijf. Ronde vijf was de finale. Daarna kwam vrije slag. Dan mag je zelf weten wat je gaat doen: schoolslag, borstcrawl, rugcrawl of welke manier dan ook. 

Prijzen

Lars uit 8B is in de prijzen gevallen. Hij heeft de vrije slag gewonnen en ook de schoolslag. Fabio uit 8A heeft ook een medaille gewonnen, een zilveren bij de vrije slag. We wonnen ook een beker met team- estafette. Daar waren we derde mee geworden. Teun, Bas en Coen deden mee. En we hebben een beker gewonnen met het algemene klassement daar zijn we tweede mee geworden.

Plezier

Iedereen heeft veel plezier gehad, we mochten tussendoor vrij zwemmen. Jammer dat alleen de groepen 8 mee mogen doen, want we willen graag nog eens keer! 

Groetjes: Lot en Kay uit groep 8B