waar je het beste uit jezelf haalt

Welkom op de Paschalisschool

Fijn dat u een kijkje neemt op onze website. Ik hoop dat u verrast wordt en tegelijkertijd uw nieuwsgierigheid wordt gewekt. U wilt natuurlijk weten wat wij als school uw kind te bieden hebben. Ik vertel u graag over onze school en onze leerkrachten. Maar het gaat uiteindelijk om uw kind.

Ik wil u van alles vertellen over ons onderwijs dat we met regelmaat tegen het licht houden om de resultaten te wegen en te zien of uw kind voldoende uitgedaagd wordt. Over ons ervaren en betrokken team, versterkt door jong en enthousiast talent, dat zich gesteund weet door leidinggevenden, intern begeleider, administratieve kracht en conciërges. Over de succesvol gebleken kindgesprekken en omgekeerde oudergesprekken. Over de veilige sfeer op school met de beproefde methode De Vreedzame School. Het podium waar creatieve activiteiten voor en door kinderen kunnen plaatsvinden. Over het goed uitgeruste technieklokaal waar ideeën kunnen worden uitgewerkt. En natuurlijk over Leren zichtbaar maken, een manier van werken waarbij de leraar kijkt naar de impact van zijn handelen en waarbij de kinderen steeds meer eigenaar worden van hun eigen leerproces.

Het gaat om het samenspel tussen school, u als ouder en uw kind. Uw kind gaat een aantal belangrijke en leerzame jaren van zijn leven tegemoet. Daarom vormt die driehoek het speerpunt van onze visie. Daarom investeren wij als school veel in de samenwerking om het spel te optimaliseren en te bewaken. Dat is onze insteek. Daar kunt u ons aan houden. Ik heet u daarom van harte welkom op een school waar leerkrachten, ouders en kinderen samenwerken aan mooie, onvergetelijke en leerzame jaren op de Paschalisschool. Wilt u nog meer weten over onze school, dan nodig ik u namens het team van harte uit voor het maken van een afspraak voor een rondleiding.

Lieke van de Ven, directeur Paschalisschool