Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

Paschalisschool

waar je het beste uit jezelf haalt

Welkom op de Paschalisschool

Daar bent u dan. Ik had u eigenlijk al een beetje verwacht. U wilt natuurlijk weten wat wij als school uw kind te bieden hebben. Nou sta ik te popelen om u van alles te vertellen over onze Brede School en onze leerkrachten. Maar het gaat uiteindelijk om uw kind.

Ik wil u van alles vertellen over ons onderwijs dat we met regelmaat tegen het licht houden om de resultaten te wegen en te zien of uw kind voldoende uitgedaagd wordt. Over ons ervaren en betrokken team, versterkt door jong en enthousiast talent, dat zich gesteund weet door leidinggevenden en intern begeleiders. Over de succesvol gebleken kindgesprekken en omgekeerde oudergesprekken. Over de veilige sfeer op school met de beproefde methode De Vreedzame School. Het podium waar creatieve activiteiten voor en door kinderen kunnen plaatsvinden en van tijd tot tijd sprekers en gastsprekers ouders informeren over soms uitdagende onderwerpen. Over onze grote doe-keuken waar smakelijke leermomenten vorm krijgen en over het stoere en goed uitgeruste technieklokaal waar ideeën kunnen worden uitgewerkt.

Nee, het gaat om uw kind. Of beter gezegd het samenspel tussen school, u als ouder en uw kind. Uw kind gaat een aantal belangrijke en leerzame jaren van zijn leven nog tegemoet. Daarom vormt die driehoek het speerpunt van onze visie. Daarom investeren wij als school veel in de samenwerking om het spel te optimaliseren en te bewaken. Dat is onze insteek. Daar kunt u ons aan houden. Ik heet u daarom van harte welkom op een school waar leerkrachten, ouders en kinderen samenwerken aan mooie, onvergetelijke en leerzame jaren op de Paschalisschool. Wilt u nog meer weten over onze school, dan nodig ik u namens het team van harte uit voor het maken van een afspraak voor een rondleiding.

Lieke van de Ven, directeur Paschalisschool