een plek waar je je thuis voelt
14-03-2018

Paasontbijt

Op donderdag 29 maart vieren we met elkaar Pasen op school. We gaan in alle klassen genieten van een Paasontbijt. Iedereen maakt voor elkaar een ontbijtje. Op maandag 19 maart worden de lootjes getrokken en weet iedere leerling voor wie ze het ontbijt gaan verzorgen. Het is de bedoeling dat de witte zak leuk versierd wordt. Het gaat erom dat de kinderen zoveel mogelijk het ontbijtje voor elkaar maken, om een klasgenootje blij te maken. (De papieren zak en brief met lootje worden dinsdag of woensdag 13 en 14 maart uitgedeeld. Uiterlijk 16 maart moet het lootje weer bij de leerkracht ingeleverd zijn.)

De ouders van kinderen met een dieet zullen zelf moeten bepalen of hun kind mee kan eten met dit Paasontbijt. Mocht uw kind een aangepast menu nodig hebben, dan kunt u bij de leerkracht aangeven dat u voor uw eigen kind een ontbijtje maakt en daarom niet mee loot.

In het kort:

• Let op de hoeveelheid: een kleuter eet minder dan een kind uit groep 8.
  • Het is zonde om dat wat over is weg te gooien.
  • Cadeautjes, snoep en chocola horen niet thuis in een ontbijt.
  • Wat natuurlijk wel mag, is een croissantje, ontbijtkoek, krentenbol, zoet beleg, een gekookt eitje etc.
  • Drinken en iets lekkers bij het ontbijt wordt door de ouderraad verzorgd.
  • Schrijf duidelijk op de witte zak voor wie het ontbijtje is.
  • De kinderen kunnen in de gekregen witte zak de ontbijtspullen weer mee naar huis nemen.
  • Alle kinderen nemen één dag van te voren (woensdag 28 april), hun eigen bestek, een bord en een beker mee naar school voorzien van hun naam.
  • Denk ook aan een klein lepeltje voor een eventueel eitje of klein toetje.
  • Maak het ontbijtje zo, dat iedereen het zelf ook leuk en lekker zou vinden om te krijgen!

Met vriendelijke groet,

werkgroep Pasen