Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

Paschalisschool

een plek waar je je thuis voelt
8-03-2018

Kunstweken

 

Maandag 19 maart starten de groepen 1 t/m 8 met een kunstproject: “De Kunstweken”.

Alle kinderen maken kennis met ‘n beroemde kunstenaar zoals Van Gogh, Picasso, Mondriaan, Kandinsky, Haring, Matisse of Miró. Einddoel van de kunstweken is dat alle kinderen op eigen niveau een kunstwerk maken.

Eerst maken ze kennis met de kunstenaar en wordt er een kunstwerk gemaakt op papier. Daarna wordt door elk kind de papieren versie van hun kunstwerk op een echt schildersdoek gemaakt.

Alle kunstwerken kunt u, samen met uw kind(eren), komen bekijken en bewonderen op vrijdag 30 maart in ons Suikerbergmuseum van 11.15 tot 12.00 uur en in het Veenhofmuseum van 11.30 tot 12.10 uur. (12.00 uur en 12.10 uur is tevens eindtijd van deze lesdag i.v.m. Goede Vrijdag).

De papieren versie wordt opgestuurd naar de organisatie van “de Kunstweken”. Zij plaatsen alle kunstwerken op een persoonlijk online museum. Zie: www.kunstweken.nl

Er is een mogelijkheid om het kunstwerk van uw kind af te laten drukken op een beker, mok, broodtrommel, kaart enz. Hiervoor krijgt u na 30 maart een brief met informatie.

Een deel van de opbrengst van deze museumwinkels gaat naar het jeugdcultuurfonds. Zij zetten zich in om kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch de mogelijkheid te geven om lessen te volgen op kunst-cultuurgebied.

We hopen dat “de Kunstweken” van ieder kind een kunstenaar maakt.

We wensen de kunstenaars in spé veel succes!

Veel plezier!

ICC-coördinatoren