Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

Paschalisschool

een plek waar je je thuis voelt
14-01-2018

Carnaval zoekt ouders!

De carnaval nadert al snel en we zijn druk bezig er een groot feest van te maken voor onze kinderen! Maar we kunnen dit niet realiseren zonder jullie hulp. 

We willen graag de Suikerberg in carnavalssfeer brengen op vrijdag 2 februari a.s. om 8.30 uur. Wie wil ons daarbij helpen? Mocht je op de Veenhof willen helpen kan dat op maandag 5 februari gelijk om 8.40 uur in de aula.

De kinderen vieren op vrijdag 9 februari carnaval op school. Het thema in het ‘Urnenrijk’ is dit jaar: ‘het Wijchens jaar’.  Alles wat met Wijchen te maken heeft kan, denk daarbij bijvoorbeeld aan het Kasteel, de Blije Dries, Kermis, sportverenigingen, enz.

Dit jaar nemen de kinderen zelf hun eten/drinken/fruit mee en deze dag is van alles toegestaan! Geen chocolade en snoep, de werkgroep zorgt  deze dag voor aanvullende extra’s. 

Het wordt een gezellige drukke dag met bezoeken van prinsen en hun gevolg, optredens, hossen en natuurlijk weer de optocht die sinds 2 jaar weer terug van weggeweest is! 

Om de optocht veilig te laten verlopen zijn we op zoek naar verkeersregelaars. Iedereen kan dit worden, ouders, opa’s, oma’s, de buurvrouw, iedereen is welkom! Om verkeersregelaar te worden leg je (zo nodig met onze hulp) een online examen af zodat je bevoegd bent.

De optocht zal rond 10.30 uur vertrekken vanaf de Suikerberg richting de Veenhof. De leerkrachten zullen zelf hulpouders (verkleed!) inschakelen om de optocht mee te begeleiden.

U kunt de hele route die er gelopen wordt hier vinden.

Bij de Veenhof aangekomen voegen de kleuters zich bij de stoet. Alle ouders van de kleuters die het leuk vinden om mee te lopen zijn welkom! MAAR natuurlijk wel verkleed… en ook graag even doorgeven aan de werkgroep carnaval (carnaval@paschalisschool.nl) zodat we weten of er voldoende ouders meelopen.

Rond 12.00 uur verwachten we weer terug te zijn op de Suikerberg. 

Bij een echte optocht horen karren en lopers groepen, wilt uw kind een groep vormen (of alleen met een kar meedoen) dan kunt u hen opgeven bij de werkgroep carnaval (carnaval@paschalisschool.nl) o.v.v. namen van de kinderen uit de groep, de groep waarin zij op school zitten en of het een kar of loopgroep betreft. Dit kan tot en met uiterlijk 2 februari.

Helaas kunnen we het vanwege de veiligheid niet toestaan dat er door de karren/groepen snoep oid wordt uitgedeeld.

 

Bij een echte optocht horen natuurlijk ook prijzen! Die zijn er dus ook te winnen … En om alles eerlijk te laten verlopen zoeken we vrijwilligers om plaats te nemen in de jury! Wilde je toch al komen kijken? Neem dan plaats achter onze jurytafel en help de mooiste/origineelste/leukste karren en/of loopgroepen een leuk prijsje te winnen! Voor de Suikerberg zoeken we 5 juryleden en voor de Veenhof 3 juryleden.

Wil je de hele dag komen helpen op de Suikerberg of de Veenhof? Dat kan natuurlijk ook, graag zelfs! Natuurlijk is iedereen ook welkom langs de route (zie bijlage) verkleed of niet!

Mocht je zo enthousiast zijn dat je graag wilt helpen organiseren, kom dan de werkgroep versterken. Nog even een korte opsomming waarvoor we hulp vragen: 

  • Vrijdag 2 februari 8.30 uur: versieren locatie Suikerberg
  • Maandag 5 februari 8.40 uur: versieren locatie Veenhof
  • Vrijdag 9 februari 10.00-12.00 uur: verkeersregelaars voor de optocht
  • Vrijdag 9 februari; meelopen met de optocht Veenhof; jury; gehele dag (even aangeven welke locatie je wilt helpen)
  • Nieuwe leden voor de werkgroep 

U kunt zich hiervoor opgeven bij de werkgroep carnaval, carnaval@paschalisschool.nl 

Met vriendelijke groet,

Werkgroep carnaval: Johan Gerritsen, Jikke Zwartjes-Eekman, Irna Habing-Kruk en Simone Rooyackers-Cremers

Leerkrachten: Lucienne Hoogenboom, Ans van de Pol, Jan Kellendonk