Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

Paschalisschool

een plek waar je je thuis voelt
9-11-2017

Workshop Short Movie

16 november 2017, van 14:30 tot 17:00 uur / Jeugdafdeling de Bibliotheek Wijchen

Altijd al willen vliegen door de lucht? Of aan een flatgebouw hangen? Hoe doen ze dat toch in die films? Dat gaan we samen ontdekken in deze super toffe workshop door Sarah Kuipers van Tiki Koko DigiLab. Ervaring met filmen, monteren of acteren is niet nodig, plezier staat centraal!

In groepjes (max. 4 kinderen per groep) wordt een filmgenre gekozen. Bijvoorbeeld western, stomme film, griezelfilm, actiefilm of misschien wel een lachfilm. Bij dit gekozen genre wordt een kort verhaal geschreven. Als de groep het verhaal een aantal keer gerepeteerd heeft, gaan we ons verkleden om een echte acteur/actrice te worden.

Met een tablet wordt het verhaal gefilmd. Voor elk genre zijn er een aantal green screen clips aanwezig op de tablet. De groep kiest zelf welke scène ze voor het green screen willen filmen. Na het filmen is er ruimte voor een korte pauze.

En daarna het spannende gedeelte: de videobeelden terugkijken en ze knippen en plakken (monteren) zodat er een echte stoere film ontstaat die je zelf met je groepje gemaakt hebt. De gemaakte film krijg je per mail toegestuurd, maar we kijken de film natuurlijk ook op het grote scherm in de bibliotheek.

Van 14.30 tot 17.00 uur. Voor kinderen van 8 - 12 jaar. Kosten: € 8,50. Voor deze workshop hebben we minimaal 8 deelnemers nodig om het door te laten gaan. Het maximaal aantal deelnemers is 16. Je kunt je opgeven via:

http://www.bibliotheek-wijchen.nl/formulieren/workshop-short-movie.html