Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

Paschalisschool

een plek waar je je thuis voelt
27-10-2017

Een volgende stap met 'Leren zichtbaar maken'

We hebben hard gewerkt om weer een volgende stap maken met 'Leren zichtbaar maken'. Afgelopen maandag was een studiedag voor het hele team. Naast een stuk theorie hebben we vooral gewerkt aan het zichtbaar maken van de doelen bij rekenen. De doelen die in een blok / thema worden aangeboden zijn vertaald in doelenposters voor het vak rekenen. Zo zijn de doelen begrijpelijk gemaakt voor de leerlingen. Wat kan ik al? Wat wil ik nog leren? Wat wil ik na een periode nog oefenen? Voor de aller jongsten is de doelenposter in een net iets ander jasje gegoten. Verder gaan we de komende periode allemaal aan de slag met feedback en gaan we het natuurlijk hebben over de taal van het leren. U bent van harte welkom om eens in de klas te komen kijken naar de doelenposters. 

Wat is dan de bedoeling van deze doelenposters, hoe zit dat met feedback en welke taal?

Op de ouderavond van 20 november willen we dat graag met alle ouders delen. Joost Maarschalkerweerd is die avond onze gastspreker en hij neemt u mee in ´de wereld´ van de zichtbaar lerende leerling ... uw zoon of dochter. 

U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar lzm@paschalisschool.nl. Wacht u niet te lang met inschrijven? De sluitingsdatum is maandag 6 november.  

Wanneer leerkrachten het leren door de ogen van hun leerlingen zien ...

worden leerlingen hun eigen leerkracht!