Paschalisschool
Basisschool de Paschalisschool, Wijchen

Paschalisschool

een plek waar je je thuis voelt
20-09-2017

Boekenmarkt op de Paschalisschool

Binnenkort start de Kinderboekenweek. Dit is het moment om je oude boeken te verkopen en nieuwe boeken te kopen!  Daarom organiseren wij op de Suikerberg op maandag 9 oktober een boekenmarkt op de Paschalisschool. Deze boekenmarkt vindt plaats in de aula en op het podium en duurt van 14.00 uur (aansluitend aan school) tot 15.30 uur. 

Kinderen (van groep 3 t/m 8) kunnen tijdens de boekenmarkt boeken verkopen. Dit kunnen boeken zijn die ze niet meer lezen en die al lang in de kast staan. Deze kunnen ze dan verkopen aan andere kinderen, die er dan veel leesplezier aan kunnen beleven. Van het verdiende geld kunnen ze dan andere boeken kopen. Uiteraard zijn de opbrengsten voor de verkoper zelf.  De volgende spelregels gelden: 

  • De aangeboden boeken moeten niet kapot zijn en er netjes uitzien.
  • De boeken worden thuis gestickerd met het bedrag.
  • De boeken mogen verkocht worden voor ten hoogste 3 euro. Het is makkelijk om de volgende prijzen te hanteren: 0,50 eurocent, 1, 2 of 3 euro.
  • De boeken zijn geschikt voor de doelgroep 0 -12 jaar.
  • Probeer als verkoper ook wat wisselgeld mee te nemen.

Kinderen die mee willen doen, dienen zich van te voren in te schrijven. Dit kan op maandag 25 september van 14.00 – 14.30 uur en op woensdag 27 september van 14.00- 14.30 uur in de aula bij Brigitte (ouder) of Irna (ouder). Er is een beperkt aantal verkoopplekken beschikbaar, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Broertjes en zusjes of vrienden en vriendinnetjes kunnen zich ook samen voor één verkoopplek inschrijven (maximaal 2 kinderen per plaats). Begeleiding door ouders mag, maar is niet verplicht.  Dus: Jonge verkopers meld je aan op a.s. maandag 25 september of  woensdag 27 september en kom op 9 oktober je boeken verkopen!

Verder hopen wij ook op een heleboel kopers! Tijdens de boekenmarkt is iedereen uitgenodigd om te kijken en te snuffelen tussen de boeken. Kinderen, ouders, opa’s, oma’s, de oppas, buurtbewoners: iedereen is van harte welkom. Vergeet op 9 oktober niet om geld mee te nemen. Misschien zie je wel een boek waar je al heel lang naar gezocht hebt.

Iets om dus vast in de agenda te zetten:  Maandag 9 oktober boekenmarkt De Suikerberg, 14.00 – 15.30 uur. Komt allen, het wordt vast heel gezellig!! 

Namens de werkgroep kinderboekenweek, Gemma van den heuvel en Paola van Thiel